Daan Windhorst schrijft voor film, televisie en theater en is de schrijver van Gifjes. 

Voor BNNVARA schreef hij de telefilm De Kuthoer. Voor de VPRO schreef hij de serie Suspicious Minds. In het theater schrijft hij voor toneelgroep NTJong de young adult science fiction-thriller Revolutions en schreef hij samen met Lucas de Waard de superheldenmusical Marvellous, de kerstvoorstelling Alone@Home (gebaseerd op, inderdaad) en de musical Watskeburt!?  Een poppenmusical over de Jeugd van Tegenwoordig.

Vanaf oktober 2013 schreef hij satire voor De Correspondent. Eerst wekelijkse columns, later maakte hij maandelijkse videocolumns met regisseur Ivo van Aart.

Met Ivo, die Daan al kent sinds zijn vijftiende, maakte Daan ook de dramaseries Zes Dates, Layla Leila en Suspicious Minds voor de VPRO. Voor BNNVARA werken zij nu aan een Telefilm met de naam De Kuthoer,die in het najaar van 2019 uit moet komen.

In 2016 bracht Daan de bundel Gifjes uit. Dystopische korte verhalen, gesitueerd in de al dan niet nabije toekomst.

In 2018 maakten Daan en Ivo voor de VPRO de webserie RIPTV – een reeks online video-essays over de ondergang van de televisie. Met Lucas de Waard werkt Daan aan de musicals Marvellous en Alone@Home. Ook schrijft hij voor NTJong de voorstelling Revolutions.

In het komende jaar werkt Daan daarnaast aan twee fictiepodcasts: één met schrijfster Rineke Roosenboom voor de VPRO, en één voor het audioboekenplatform Storytel

DAAN KIJKEN

Daan lezen

Toen Daan Windhorst in 2016 de bundel ‘Gifjes’ uitbracht, dacht hij dat hij een verzameling vermakelijke, satirische verhalen had geschreven.

Wat de schrijver niet wist, was dat in de 100 jaar die erop volgden al zijn verhalen uit zouden komen. 

Dingen op een scherm

(Een selectie)

De Kuthoer2019 / BNNVARA
riptv2018 / VPRO
Aftellen voor porno2017 / VPRO
Missie Aarde2015 / VPRO
Suspicious Minds2014 / VPRO
Layla Leila2014 / VPRO
Zes Dates2013 / VPRO

Dingen op een toneel

(Ook een selectie)

MarvellousMet Lucas de Waard
Alone@HomeMet Lucas de Waard
RevolutionsNTJong
Goeiemorgen Lowlands!Show op Lowlands
JihadBewerking

daan bereiken

Daan heeft het allemaal een beetje opgegeven met Facebook en Twitter. Hij is het makkelijkst te bereiken via e-mail. Op daan apenstaartje douchegordijn punt net.